marți, 15 ianuarie 2013

Sfaturi pentru curatarea suprafetelor realizate din sticla


Obiectele realizate din sticla au fost intotdeauna pretentioase, atunci cand se aduce vorba de curatarea lor. Acestea au nevoie de o atentie speciala, deoarece raman patate. Foloseste produse din casa ta, care te vor fi de ajutor sa tii obiectele realizate din sticla curate.
Obiectele realizate din sticla au fost de fiecare data pretentioase, atunci cand se aduce vorba de curatare. Acestea necesita o atentie speciala, deoarece raman patate. Multe dintre produsele care sunt disponibile in magazine prezinta substante foarte puternice, ce pot ataca suprafetele respective. In acest sens, foloseste produse din casa ta, care vor fi de ajutor sa tii obiectele realizate din sticla curate.



  •  Acidul accetic


Oglinzile sunt locul perfect numai pentru pete, in special cele din baie sau in cazul in care cei mici pun mana pe ea. Numai pentru a fi curate, sterge oglinzile impreuna cu o substanta pe care se poate aplica obtine cand amesteci in proportii egale apa cu otet. Recomandabil poate fi sa cureti oglinzile impreuna cu o servetel curata, pe care ai imuiat-o in aceasta substanta, dupa care sa stergi impreuna cu o servetel uscata. Renuntand la spay-uri, eviti sa umezesti rama oglinzii, care, in timp, poate rugini. Acidul acetic poate fi una din cele mai bune substante folosite numai pentru a curata orice aria realizate din sticla, inclusiv cestile in care a fost cafea, patate.


  •  Lamaia


Lamaia poate fi folosita ca si substanta inlocuitoare retetei precedente. Numai pentru a o folosi la curatarea suprafetelor realizate din sticla, trebuie sa amesteci zeama pornind de la o jumatate de lamaie, impreuna cu apa plata, iar impreuna cu o servetel umezita in ea, sa stergi zonele respective. Aceasta reteta se poate folosi deasemenea si numai pentru a elimina urmele de grasime.


  •  Alcoolul


O alta substanta pe care o poti folosi, numai pentru a curata obiectele realizate din  sticla, poate fi facuta dintr-o cana de alcoolul izopropilic, o lingura de acid acetic si o cana de apa. Numai ca pentru a o utiliza, foloseste un singur ziar sau o servetel din panza si tine cont de faptul ca se evapora destul de rapid.

Sfaturi practice: cum sa folosesti uleiurile esentiale numai pentru a curata casa ta



  •  Ceaiul


Stiai ca ceaiul poate fi utilizat si la curatarea locuintei? Atunci cand lasi cativa saculeti de ceai intr-un vas impreuna cu apa rece, solutia rezultata se poate aplica pe suprafetele realizate din sticla impreuna cu un singur pulverizator, stergandu-le, apoi, impreuna cu un singur ziar sau impreuna cu o bucata de panza. Obiectele mai foarte mici le poti freca direct impreuna cu plicul de ceai, dupa care trebuie sa le stergi impreuna cu un singur prosop din hartie.


  •  Cartoful


In cazul in care geamurile sunt umplute de murdarie, ce se elimina  greu, le poti curata impreuna cu o felie de cartof crud. Dupa aceea, dupa o perioada de timp, dupa ce urmele de amidon din cartof s-au uscat, curatale impreuna cu un singur amestec de alcoolul sanitar si apa.


  •  Amoniacul


Cand sticla ar putea pare sa isi fi pierdut din transparenta sau prezinta patate de noroi, se poate aplica curata fie odata cu o substanta din amoniac, apa si otet, fie impreuna cu un singur amestec de amoniac, alcoolul si apa. Dupa ceai folosit amoniac, vei avea suprafete realizate din sticla imaculate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu